5 koffie hotspots in Utrecht

In het leven van een KoffiePiraat draait alles om koffie. Wanneer we niet thuis een heerlijke brew aan het zetten zijn, dan kun je ons in deze koffie hotspots vinden. Dit is onze 5 favoriete koffieplekken in onze hometown Utrecht!

 

Koffie Leute Bauhaus

Op zoek naar een relaxte sfeer, goede koffie en comfortabele stoelen? Dan is Koffie Leute een aanrader. Dit koffieplekje aan de Westerkade voelt als een ware huiskamer. Naast een unieke sfeer en goed service, schenken ze natuurlijk ook geweldig koffie! Elke week worden de koffiebonen vers voor Koffie Leute gebrand en deze versheid proef je. Lees hier meer over Koffie Leute

 

30ml Coffee Roasters

In Utrecht is 30ml ondertussen een begrip geworden. Dit koffiehuis staat namelijk bekend om hun perfecte, zelf(!)-gebrande koffie. Daarnaast bieden ze ook iets heel belangrijks: een all day breakfast. Genieten van Amerikaanse pannenkoeken en heerlijke koffie? Dat willen wij elke dag wel! 30ml is ons favoriete plekje om weer even op te laden. Hier lees je meer over 30ml Coffee Roasters.  

Blackbird Coffee and Vintage

Eigenlijk gaat alles goed samen met een perfect kopje koffie. Ook vintage meubels, accessoires en fietsen dus. Dat is vast wat de oprichters van Blackbird Coffee and Vintage dachten toen ze dit hippe concept opende. In Blackbird Coffee and Vintage is bijna alles wat je ziet te koop, en dat maakt koffiedrinken in dit Utrechtse koffiebarretje zo leuk. Maar wees gewaarschuwd: het kan zijn dat je naar binnen loopt voor een kopje koffie en naar buiten loopt met een nieuwe fiets! Klik hier voor meer informatie.

 

Café-Atelier Lucas

Als je Café-Atelier Lucas binnenstapt, voel je het gelijk: ouderwets goede sfeer! Hier kun je niet alleen genieten van goede koffie en hemelse taart maar ook van hard werk. De eigenaren van dit koffiehuis hebben namelijk zelf de prachtige, groene bar betegeld en van naaimachines tafels gemaakt. Ze zijn niet voor niks een Café-Atelier. Hier lees je meer over Lucas. 

 

Het Muzieklokaal

Ga jij het liefste naar een koffiehuis voor de rust? Dan is het Muzieklokaal iets voor jou. Bij deze koffieplek wordt namelijk alleen maar klassieke muziek gedraaid! Op donderdagavond en zondagmiddag zelfs in de vorm van livemuziek. Het Muzieklokaal is perfect voor hen die lekker een krant of boek willen lezen terwijl ze genieten van een kop koffie. Weten welke optredens op de agenda staan? Je vindt het hier. 

 

Ben jij al bij deze plekjes geweest?